Králičí stehna na rozmarýnu
70 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 880gramůKráličí maso
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 1litrHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
64 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
561 mg
Cukr
692 mg
Postup přípravy
- 1Omytá a očištěná králičí stehna opečeme po obou stranách na oleji dozlatova a vyjmeme.
- 2Do výpeku přidáme máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, koření a čerstvý rozmarýn. Vše orestujeme, zalijeme vínem a částí vývaru. Vložíme zpět opečená stehna a pečeme v troubě doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Rozšleháme metlou, povaříme, zalijeme smetanou a omáčku propasírujeme přes síto.
- 4Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.