Králičí stehna na tmavém pivu
85 min.

Ingredience
- 1,4kilogramyKráličí maso
- 130gramůSlanina vepřová
- 250gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 2kusyBobkový list
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 3lžíceHořčice plnotučná
- 40gramůCukr krupice
- 1,8litryVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1429 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
57 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso opláchneme, osušíme, posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozdrtíme, tymián nasekáme.
- 2Cibuli se slaninou osmažíme na sádle, přidáme bobkový list, tymián a králičí stehna. Smažíme z obou stran dozlatova. Na závěr přidáme česnek a chvíli smažíme. Maso vyjmeme a do výpeku vmícháme hořčici, cukr a zarestujeme. Do směsi vmícháme pivo a za občasného míchání vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne. Do omáčky vrátíme maso a přilijeme část vývaru. Pod poklicí dusíme zhruba 45 minut. Během dušení přiléváme po částech vývar a maso obracíme. Je-li třeba, omáčku před podáváním osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.