Králičí stehna na zelenině
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSlanina vepřová
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceHrášek
- 100mililitrůVíno bílé
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Králičí stehna omyjeme, osušíme a vetřeme do nich sůl a pepř. Na pánvi na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a stehýnka na ní opečeme.
- 2Zeleninu očistíme, celer a mrkev nakrájíme na kostky a cibuli nasekáme. Vše spolu s hráškem přidáme k masu a krátce osmahneme. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme trochu vody.
- 3Zeleninový základ zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně a povaříme. Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.