Králíčí stehna po tyrolsku

145 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
16 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou červenou řepu omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Omytá, osolená a opepřená králičí zadní stehna opečeme v kastrole na rozpáleném oleji. Vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme opečená stehna, posypeme kostičkami řepy, zalijeme vývarem a dolijeme vodou z řepy tak, aby maso bylo pod hladinou. Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny. Měkké maso vyjmeme, řepu a šťávu rozmixujeme na kaši. Vmícháme do ní zakysanou smetanu a nasekaný rozmarýn. Kaši upravíme na talíře spolu se stehny a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.