Králíčí stehna po tyrolsku
145 min.
Ingredience
- 600gramůKráličí stehna
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3kusyČervená řepa
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 200gramůZakysaná smetana
- 2kusyCibule
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
16 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou červenou řepu omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Omytá, osolená a opepřená králičí zadní stehna opečeme v kastrole na rozpáleném oleji. Vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme opečená stehna, posypeme kostičkami řepy, zalijeme vývarem a dolijeme vodou z řepy tak, aby maso bylo pod hladinou. Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny. Měkké maso vyjmeme, řepu a šťávu rozmixujeme na kaši. Vmícháme do ní zakysanou smetanu a nasekaný rozmarýn. Kaši upravíme na talíře spolu se stehny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.