Králičí stehna s červenou řepou
150 min.
Ingredience
- 650gramůKráličí stehna
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- 250gramůCibule
- 350gramůČervená řepa
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 5gramůRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Králičí stehna osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém oleji z obou stran. Vyndáme a dáme stranou.
- 2Řepu očistíme, oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, přelijeme vodou. Do výpeku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme, vrátíme maso, zasypeme kostkami řepy, přilijeme 250ml vývaru, dolijeme vodou z řepy (maso má být potopené), vložíme do trouby a podusíme 2 hodiny.
- 3Hotové maso vyjmeme, řepu a šťávu rozmixujeme na kaši. Vmícháme do ní zakysanou smetanu a posekaný rozmarýn.
- 4Řepnou kaši podáváme ke králíkovi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.