Králičí stehna s houbovou omáčkou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
60 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme králičí stehna 2-3 minuty z každé strany a přendáme do pekáče. Na výpeku z masa osmažíme cibuli nadrobno, zalijeme vývarem a vínem a nakonec šlehačkou, promícháme a necháme přejít varem. Omáčku vlijeme do pekáče s masem, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě hodinu, během pečení podléváme.
  • 2
    Na pánvi zatím rozpálíme máslo a zprudka na něm osmahneme nakrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a necháme krátce podusit. Ochutíme citronovou šťávou a necháme přejít varem. Upečená stehna rozdělíme na talíře, houby vmícháme do šťávy v pekáči a hotovou omáčkou přelijeme maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.