Králičí stehna s houbovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 500gramůKráličí maso
- 200gramůCibule
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 2gramyTymián čerstvý
- 3gramyRozmarýn čerstvý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1decilitrOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
60 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme králičí stehna 2-3 minuty z každé strany a přendáme do pekáče. Na výpeku z masa osmažíme cibuli nadrobno, zalijeme vývarem a vínem a nakonec šlehačkou, promícháme a necháme přejít varem. Omáčku vlijeme do pekáče s masem, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě hodinu, během pečení podléváme.
- 2Na pánvi zatím rozpálíme máslo a zprudka na něm osmahneme nakrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a necháme krátce podusit. Ochutíme citronovou šťávou a necháme přejít varem. Upečená stehna rozdělíme na talíře, houby vmícháme do šťávy v pekáči a hotovou omáčkou přelijeme maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.