Králičí stehna v křupavé slanině
140 min.
Ingredience
- 4kusyKráličí stehna
- 150gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůBrambory
- 60gramůMrkev kořen
- 30gramůHrášek mražený
- 120gramůJablka
- 30mililitrůMajonéza
- 30mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceHořčice
- 30gramůCibule
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory a mrkev oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Jablka omyjeme a i se slupkou nakrájíme na drobnější kostičky.
- 2Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a zamotáme každé ze stehen do pěti plátků slaniny.
- 3Brambory a mrkev přesypeme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Poté slijeme vodu a zeleninu dáme do mísy. Přimícháme jablka, cibuli, hrášek, zakysanou smetanu, hořčici, majonézu, osolíme a opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Salát dáme vychladit do lednice.
- 4Králičí stehna vložíme do pekáčku, podlijeme 50ml vody a dáme péct přiklopené na 60 minut při 160°C, poté otočíme, opět podlijeme 50 ml vody a necháme péct do změknutí.
- 510 minut před koncem pečení odklopíme, teplotu zvýšíme na 190°C a necháme dopéct dokřupava.
- 6Upečená stehna přendáme na servírovací talíře, přidáme salát, přelijeme vypečenou šťávou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.