Králičí stehna v křupavé slanině

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory a mrkev oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Jablka omyjeme a i se slupkou nakrájíme na drobnější kostičky.
  • 2
    Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a zamotáme každé ze stehen do pěti plátků slaniny.
  • 3
    Brambory a mrkev přesypeme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Poté slijeme vodu a zeleninu dáme do mísy. Přimícháme jablka, cibuli, hrášek, zakysanou smetanu, hořčici, majonézu, osolíme a opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Salát dáme vychladit do lednice.
  • 4
    Králičí stehna vložíme do pekáčku, podlijeme 50ml vody a dáme péct přiklopené na 60 minut při 160°C, poté otočíme, opět podlijeme 50 ml vody a necháme péct do změknutí.
  • 5
    10 minut před koncem pečení odklopíme, teplotu zvýšíme na 190°C a necháme dopéct dokřupava.
  • 6
    Upečená stehna přendáme na servírovací talíře, přidáme salát, přelijeme vypečenou šťávou a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.