Králičí stifado s meruňkami a metaxou

170 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
26 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nejprve očistíme, odstraníme tuk a zadní laloky. Opláchneme, vložíme do mísy, přdáme rozpůlenou skořici, zalijeme červeným vínem a zakryté uložíme na cca 12h do lednice. Občas promícháme.
  • 2
    Poté vyjmeme maso z marinády, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm zprudka cca 10min restujeme. Přidáme oloupanou cibuli a česnek a smažíme dalších 10min.
  • 3
    Houby očistíme, nakrájíme a nasypeme k masu. Společně restujeme 5min. Poté zalijeme marinádou i se skořicí, vložíme bobkový list, tymián, osolíme a zakryté dusíme na mírném ohni cca 2h.
  • 4
    Mezitím zalijeme meruňky metaxou a necháme je 1h bobtnat. Po této době je přidáme do hrnce i s metaxou, můžeme dolít trochu vody, nakonec vmícháme rajčatový protlak.
  • 5
    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.