Králičí stifado s meruňkami a metaxou
170 min.
Ingredience
- 1kilogramKráličí stehna
- 1kusSkořice celá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 350gramůŠalotka
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMeruňky sušené
- 2lžíceOuzo - Metaxa Brandy
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaTymián sušený
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 3stroužkyČesnek
- 0,25litrVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
26 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Maso nejprve očistíme, odstraníme tuk a zadní laloky. Opláchneme, vložíme do mísy, přdáme rozpůlenou skořici, zalijeme červeným vínem a zakryté uložíme na cca 12h do lednice. Občas promícháme.
- 2Poté vyjmeme maso z marinády, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm zprudka cca 10min restujeme. Přidáme oloupanou cibuli a česnek a smažíme dalších 10min.
- 3Houby očistíme, nakrájíme a nasypeme k masu. Společně restujeme 5min. Poté zalijeme marinádou i se skořicí, vložíme bobkový list, tymián, osolíme a zakryté dusíme na mírném ohni cca 2h.
- 4Mezitím zalijeme meruňky metaxou a necháme je 1h bobtnat. Po této době je přidáme do hrnce i s metaxou, můžeme dolít trochu vody, nakonec vmícháme rajčatový protlak.
- 5Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.