Králičí zadek s houbami
90 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 250gramůHouby čerstvé
- 80gramůSlanina vepřová
- 1kilogramKráličí maso
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 1,5lžičkyJalovec
- 4lžíceSádlo škvařené
- 3decilitryHovězí vývar základní
- bramboráčky
- 1,4kilogramyBrambory
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMléko polotučné
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl mořská
- 50gramůSýr Krkonošský pivní
- 1kusJablka
- 5lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1204 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
50 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
15 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těsto na bramboráčky: očistíme a omyjeme brambory a jedno jablko. Vše jemně nastrouháme, v míse smícháme s hladkou moukou, vejcem, mlékem, pepřem, solí a pivním sýrem. Dobře promíchané těsto malou naběračkou naléváme do pánve na rozpálený olej a smažíme malé bramboráčky o průměru asi 10 cm a síle 5-7 mm. Bramboráčky usmažíme z každé strany dozlatova. (Smažíme je v průběhu dopékání masa.)
- 2Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme čerstvé houby, pokrájíme je na plátky. Slaninu pokrájíme na proužky.
- 3Omytý a rozporcovaný zadek z králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, odblaníme, osolíme, posypeme roztlučeným kmínem a čerstvě roztlučeným jalovcem.
- 4V pekáči rozpálíme sádlo a porce králíka zprudka orestujeme dozlatova z každé strany. Přilijeme hovězí vývar, pekáč zakryjeme, zmírníme teplotu a králíka dusíme přibližně 30 minut. Pak přidáme cibuli, houby, promícháme a dopékáme v předehřáté troubě při 220 °C.
- 5Králičí zadek s houbami dáme na talíře, obložíme bramboráčky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.