Králík dušený se slaninou
120 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 200gramůSlanina vepřová
- 25gramůJíška hotová světlá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůVíno bílé
- 2gramyHřebíček
- 3gramyMajoránka
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyMuškátový květ
- 10gramůSůl
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 1000gramůKrálík
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
38 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
855 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme, slaninu rozkrájíme na hranolky, králíka prošpikujeme, zbytek slaniny dáme zatím stranou. Cibuli krájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbylou slaninu i cibuli, osmahneme, přidáme králíka, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem, muškátem, majoránkou a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou, přilijeme víno, krátce provaříme a odstavíme. Porce králíka vyjmeme, upravíme na talíře, do omáčky vmícháme žloutky a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.