Králík na černo s chřestem
160 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 100gramůŠvestky
- 400mililitrůVíno bílé
- 50gramůPerník
- 50gramůSlanina vepřová
- 150gramůChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kilogramKrálík
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1187 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
73 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Králíka naporcujeme, stehna oddělíme a hřbet vykostíme, pokapeme olejem a dáme odležet do chladničky. Stehna nařízneme na několika místech a do naříznutých míst vložíme špek. Stehna potřeme solí a pepřem.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a stehna ze všech stran lehce opečeme. Maso dáme stranou a na pánvi orestujeme na drobno nakrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli. Po třech minutách přilijeme víno a po dalších dvou přidáme švestky. Směsí zalijeme stehna a dáme do ledničky 24 hodin marinovat.
- 3Druhý den stehna vyndáme a dáme péct na 90 minut při teplotě 140 °C. Maso ze hřbetu osolíme, opepříme a dáme opéct na másle. Hřbet následně obalíme v nastrouhaném perníku, dáme na minutku ještě opékat na pánev, kam přidáme i na větší kusy pokrájený chřest. Na závěr jen rozložíme na talíř, přidáme králičí stehno a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.