Králík na čerstvém zázvoru
95 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyKráličí maso
- 150gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 130gramůMrkev kořen
- 130gramůCeler bulvový
- 130gramůPetržel kořen
- 120gramůCibule
- 40gramůSádlo škvařené
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 120gramůZázvor celý
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2,3litryVývar drůbeží
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného králíka bez hlavy naporcujeme, opláchneme a osušíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na klínky.
- 2Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V kastrolu na sádle zpěníme cibuli, přidáme mrkev, petržel a celer, porce králíka a osmažíme dozlatova. Směs posypeme paprikou, přidáme zázvor, promícháme, přelijeme částí vývaru, aby byly porce králíka z poloviny ponořené, a pod poklicí dusíme zhruba 50 minut. Během pečení vývar postupně přiléváme. Porce králíka podáváme přelité vydušenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.