Králík na červeném víně
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kilogramyKráličí maso
- 100mililitrůOlej olivový
- 100gramůŠunka parmská
- 6kusůRajčata
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůKlobása Chorizo
- 3kusyPaprika červená
- 2lžíceTymián sušený
- 250mililitrůVíno červené
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
32 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Porce králíka osolíme (polovina dávky), v ohnivzdorné nádobě rozpálíme polovinu oleje a postupně na něm osmažíme porce králíka, každý kousek asi 4 minuty, dozlatova. Vyjmeme a dáme stranou.
- 2Do výpeku přilijeme zbytek oleje, nasekanou cibuli a smažíme asi 5 minut, dokud nezesklovatí. Přidáme oloupaná a nasekaná rajčata a zvolna dusíme 10 minut. Přimícháme papriku, utřený česnek, nakrájenou šunku, chorizo, papriku, tymián, víno, porce králíka a 2 lžíce nasekané petrželky. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 35 minut, až bude maso měkké.
- 3Vyjmeme králíka a omáčku dál vaříme na mírném ohni 20-30 minut, dokud se neodpaří část objemu a nezvýší se hustota. Potom vrátíme králíka zpět a prohřejeme. Osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.