Králík na česneku
120 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 60gramůČesnek
- 125mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 1kilogramKrálík
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si králičí maso a nahrubo nakrájenou cibuli. Do hrnce nalijeme víno a polovinu vývaru, necháme přijít k varu, následně vložíme maso a cibuli. Dochutíme solí a pepřem.
- 2Přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi hodinu. Poté maso vyndáme a uložíme na teplé místo. Zbylou šťávu přecedíme a přilijeme druhou polovinu vývaru a necháme probublávat.
- 3Máslo smícháme s moukou a přidáme do šťávy. Necháme povařit a nakonec přidáme česnek a zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.