Králík na česneku se slaninou
90 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKráličí maso
- 6stroužkůČesnek
- 2lžičkySůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 5gramůNové koření celé
- 3gramyPepř černý celý
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3mililitryCitronová šťáva
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
857 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného, důkladně opláchnutého králíka rozdělíme na porce. Každou porci potřeme prolisovaným česnekem utřeným se solí a prošpikujeme 50 g na plátky nakrájené slaniny. Porce králíka necháme nejméně 30 minut odležet.
- 2Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostky, které dáme do velké pánve, osmažíme je na škvarky. Přidáme máslo, na tenké pásky nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme nové koření, celý pepř, naskládáme maso, které zprudka opečeme po obou stranách.
- 3Následovně zalijeme vodou a pekáč s masem vložíme do horké trouby. Pečeme 60 minut doměkka. Před dokončením ještě králíka dochutíme pepřem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.