Králík na karí
80 min.
Ingredience
- 1lžíceKari koření
- 1200gramůKráličí maso
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1lžíceCitronová šťáva
- 150mililitrůJogurt bílý
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
22 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
650 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého králíka naporcujeme a namočíme do osolené vody asi na 10 minut.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na másle. Jogurt rozmícháme s kari kořením a přidáme do cibulového základu. Chvíli povaříme a potom za stálého míchání přiléváme rajčatový protlak zředěný vodou.
- 3Vložíme připravené králičí maso, promícháme a přilijeme tolik vody, aby vznikla hustší šťáva. Pod pokličkou dusíme doměkka.
- 4Nakonec pokrm přisolíme a ochutíme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.