Králík na medu a tymiánu

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
657 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vložíme omyté, na kostky nakrájené králičí maso a po všech stranách je osmažíme. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme rozdrcený česnek, za stálého míchání krátce osmahneme, vlijeme jablečný cidr a přivedeme k varu. Přilijeme vodu (nebo vývar), vsypeme lístky tymiánu, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna povaříme asi 20 minut.
  • 2
    Na menší pánvi nasucho opražíme na proužky nakrájenou slaninu. Vyjmeme ji na papírovou utěrku.
  • 3
    Do omáčky ke králíkovi vmícháme med a hořčici. Těsně před podáváním přidáme zakysanou smetanu, promícháme a necháme jen dojít k varu.
  • 4
    Králičí maso upravíme na talíře a ozdobíme slaninou.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou široké nudle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.