Králík na medvědím česneku
100 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramKráličí maso
- 125mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 60gramůČesnek medvědí
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
37 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Králíka omyjeme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
- 2Přivedeme k varu bílé víno s polovinou masového vývaru, vložíme maso, cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a zvolna vaříme cca 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.
- 3Vývar scedíme přes síto, přidáme zbylý vývar a přivedeme k varu. Vmícháme mouku utřenou s máslem a zvolna asi 5minut provaříme.
- 4Medvědí česnek očistíme, nakrájíme na nudličky a se zakysanou smetanou přimícháme do omáčky. Dochutíme solí a lžičkou citronové šťávy. Vložíme hotové maso, prohřejeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.