Králík na pivu s pórkem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotky očistíme, rozkrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme.
  • 2
    Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, jednotlivé porce opepříme a osolíme.
  • 3
    V nižším hrnci rozehřejeme olej a porce králíka na něm ze všech stran opečeme. Poté k nim přidáme krájený pórek, šalotky i celé stroužky česneku, přilijeme pivo s trochou vody a vše přikryté poklicí dusíme, až bude maso měkké.
  • 4
    V průběhu dušení občas promícháme, podle potřeby přiléváme vodu.
  • 5
    Porce králíka podáváme s rýží, přelité vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.