Králík na pivu s pórkem
60 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 4kusyŠalotka
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 1200gramůKrálík
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotky očistíme, rozkrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme.
- 2Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, jednotlivé porce opepříme a osolíme.
- 3V nižším hrnci rozehřejeme olej a porce králíka na něm ze všech stran opečeme. Poté k nim přidáme krájený pórek, šalotky i celé stroužky česneku, přilijeme pivo s trochou vody a vše přikryté poklicí dusíme, až bude maso měkké.
- 4V průběhu dušení občas promícháme, podle potřeby přiléváme vodu.
- 5Porce králíka podáváme s rýží, přelité vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.