Králík na portské omáčce
135 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej stolní
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 1šálekVíno portské
- 1kilogramKrálík
- 1kusCitrony
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrVoda pitná
- 1lžičkaRýžový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
34 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 mg
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 240°C. V pekáčku rozehřejeme stolní olej a králičí maso osmahneme dozlatova ze všech stran.
- 2Přilijeme 0,5 litru vody a necháme péct v troubě cca 90 minut. V průběhu pečení maso kontrolujeme, popřípadě otáčíme.
- 3Olivový olej našleháme se šťávou vymačkanou z citronu, přidáme utřený česnek se solí, pepřem a majoránkou. Touto směsí maso v průběhu pečení potíráme.
- 4Po upečení masa si přelijeme vypečenou šťávu přes síto do hrnce, přidáme rýžový škrob a portské víno, následně necháme ještě projít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.