Králík na portské omáčce

135 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
34 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 240°C. V pekáčku rozehřejeme stolní olej a králičí maso osmahneme dozlatova ze všech stran.
  • 2
    Přilijeme 0,5 litru vody a necháme péct v troubě cca 90 minut. V průběhu pečení maso kontrolujeme, popřípadě otáčíme.
  • 3
    Olivový olej našleháme se šťávou vymačkanou z citronu, přidáme utřený česnek se solí, pepřem a majoránkou. Touto směsí maso v průběhu pečení potíráme.
  • 4
    Po upečení masa si přelijeme vypečenou šťávu přes síto do hrnce, přidáme rýžový škrob a portské víno, následně necháme ještě projít varem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.