Králík na víně
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyRajčata
- 100gramůSlanina vepřová
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,06litrVíno bílé
- 4kusyHříbky čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 600gramůKráličí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
24 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a protkneme proužky slaniny, osolíme.
- 2Zbylou slaninu drobně nakrájíme rozškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme máslo, připraveného králíka a opečeme jej po celém povrchu.
- 3Za častého polévání šťávou pečeme do poloměkka. Následně přidáme nasekaný česnek, sekanou petrželovou nať, hříbky nakrájené na plátky. Přilijeme víno, přidáme oloupaná rozkrájená rajčata a dodusíme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.