Králík na víně se sušeným ovocem

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
40 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králičí stehna očistíme a rozsekneme, mandle spaříme, oloupeme, sušené švestky bez pecek namočíme na hodinu do koňaku, sušené meruňky nakrájíme na nudličky. Slaninu pokrájíme na větší kostky, cibuli rozkrájíme na osminky.
  • 2
    V kastrole na oleji rozpustíme slaninu, přimícháme cibuli, orestujeme, přidáme porce králíka, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Maso přelijeme vínem a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pod poklicí maso dusíme, během dušení maso obracíme a přeléváme vínem. Před koncem dušení přidáme k masu švestky, do kterých jsme vložili mandle i s koňakem, meruňky a dodusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.