Králík na víně se sušeným ovocem
80 min.
Ingredience
- 70mililitrůOlej rostlinný
- 120gramůCibule
- 300mililitrůVíno červené
- 50mililitrůMartell cognac
- 200gramůMeruňky sušené
- 200gramůŠvestky sušené
- 60gramůMandle
- 130gramůSlanina vepřová
- 750gramůKráličí maso
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
40 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Králičí stehna očistíme a rozsekneme, mandle spaříme, oloupeme, sušené švestky bez pecek namočíme na hodinu do koňaku, sušené meruňky nakrájíme na nudličky. Slaninu pokrájíme na větší kostky, cibuli rozkrájíme na osminky.
- 2V kastrole na oleji rozpustíme slaninu, přimícháme cibuli, orestujeme, přidáme porce králíka, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Maso přelijeme vínem a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pod poklicí maso dusíme, během dušení maso obracíme a přeléváme vínem. Před koncem dušení přidáme k masu švestky, do kterých jsme vložili mandle i s koňakem, meruňky a dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.