Králík od tchyně
60 min.
Ingredience
- 3litryVývar z hovězích kostí
- 1kilogramKráličí maso
- 8stroužkůČesnek
- 150gramůSlanina vepřová
- 15gramůBobkový list
- 1kusCibule
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
52 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
808 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Králíka očistíme, omyjeme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, potřeme solí a prolisovaným česnekem, opepříme, přidáme ho k osmažené cibuli a spolu ještě smažíme. Posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme vývarem, vložíme bobkový list a králíka v troubě pečeme 40 minut. Měkké maso vybereme z hrnce, šťávu přecedíme a poléváme jí králíka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.