Králík pečený na smetaně
140 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKrálík
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůUzená vepřová krkovička
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 4decilitryVývar drůbeží
- 400gramůZakysaná smetana
- 3lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1459 kcal
Bílkoviny
125 g
Tuky
78 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
929 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Králíka naporcujeme, porce omyjeme studenou vodou a osušíme, pak je potřeme citrinovou šťávou, opepříme a osolíme a necháme 1 hodinu v chladnu marinovat.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
- 3V zapékací míse rozehřejeme tuk a porce králíka na něm osmažíme ze všech stran. Pak přidáme slaninu, cibuli a česnek, vše zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a třetinou smetany a vše důkladně promícháme.
- 4Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů Celsia, a pod pokličkou pečeme přibližně hodinu. Průběžně přiléváme smetanu a porce obracíme. Upečené maso vyjmeme ze zapékací mísy a uchováme v teple. Do omáčky vmícháme zbylou zakysanou smetanu, dochutíme ji pepřem a solí a ještě krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.