Králík pečený s bůčkem na česneku a pivu
60 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
- 1200gramůKrálík
- 0,4kilogramVepřový bok
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
52 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
636 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibule a stroužky česneku oloupeme, pokrájíme na plátky.
- 2Vepřový bůček i králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme. Porce masa osolíme, opepříme, okmínujeme, vložíme do pekáče, přidáme k nim nakrájenou cibuli i česnek, podlijeme pivem a přikryté pečeme ve vyhřáté troubě, až bude maso měkké.
- 3V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou, případně podle potřeby přiléváme vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.