Králík pečený s kapustou
100 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 2lžíceOlej stolní
- 1decilitrVíno červené
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyHřebíček
- 6kusůPepř černý celý
- 1lžičkaTymián sušený
- 500gramůKapusta hlávková
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1500gramůKráličí maso
- 6kusůJalovec
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
33 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli jemně nasekáme. Omytého a naporcovaného králíka potřeme hořčicí, poté zprudka opečeme na oleji. Přidáme slaninu a cibuli.
- 2Porce králíka zaprášíme moukou, přelijeme vínem, octem a vývarem, přidáme koření a pečeme za občasného podlévání asi 70 minut v silně vyhřáté troubě.
- 3Omytou kapustu rozebereme na listy, pokrájíme na proužky, přelijeme horkou vodou a krátce blanšírujeme, poté ji podusíme na másle.
- 4Měkké maso vyjmeme z pekáče a šťávu propasírujeme.
- 5Podáváme s kapustou a vařenými širokými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.