Králík pečený s kapustou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
33 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli jemně nasekáme. Omytého a naporcovaného králíka potřeme hořčicí, poté zprudka opečeme na oleji. Přidáme slaninu a cibuli.
  • 2
    Porce králíka zaprášíme moukou, přelijeme vínem, octem a vývarem, přidáme koření a pečeme za občasného podlévání asi 70 minut v silně vyhřáté troubě.
  • 3
    Omytou kapustu rozebereme na listy, pokrájíme na proužky, přelijeme horkou vodou a krátce blanšírujeme, poté ji podusíme na másle.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme z pekáče a šťávu propasírujeme.
  • 5
    Podáváme s kapustou a vařenými širokými nudlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.