Králík pečený s kořeněnou směsí
80 min.
Ingredience
- 1200gramůKráličí maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaJalovec
- 20gramůSádlo škvařené
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté králičí maso prošpikujeme částí nakrájené slaniny, osolíme a opepříme.
- 2Do pekáče s kouskem sádla vsypeme zbylou nakrájenou slaninu, celou cibuli, pepř a jalovec. Na základ položíme králičí maso, podlijeme vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou.
- 3Chvíli před koncem pečení králíka potřeme směsí utřeného česneku, hořčice a majoránky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.