Králík pečený v bránici

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
37 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchaného a omytého králíka naporcujeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na hranolky, bránici nařežeme na 5 dílů. Králíka prošpikujeme slaninou, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
  • 2
    Do každého dílu bránice zabalíme jednu porci králíka. V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme porce králíka, podlijeme troškou vody, zakryjeme a podusíme asi 20 minut.
  • 3
    Maso přendáme i se šťávou do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejméně hodinu, občas podléváme.
  • 4
    Porce králíka rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.