Králík pečený v bránici
120 min.
Ingredience
- 200gramůBránice
- 100gramůSlanina vepřová
- 150gramůCibule
- 15gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 500gramůBrambory vařené
- 1kilogramKrálík
- 30gramůSádlo škvařené
- 250mililitrůVoda pitná
- 30gramůČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
37 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaného a omytého králíka naporcujeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na hranolky, bránici nařežeme na 5 dílů. Králíka prošpikujeme slaninou, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
- 2Do každého dílu bránice zabalíme jednu porci králíka. V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme porce králíka, podlijeme troškou vody, zakryjeme a podusíme asi 20 minut.
- 3Maso přendáme i se šťávou do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejméně hodinu, občas podléváme.
- 4Porce králíka rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.