Králík po pražsku
90 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 1lžičkaSůl
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceCitronová šťáva
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 800gramůKráličí maso
- 1lžičkaPaprika mletá lahůdková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme na másle. Přidáme nakrájenou zeleninu a vše osmahneme dozlatova.
- 2Podlijeme asi 1,5 dl vývarem a přisypeme trochu papriky.
- 3Vložíme naporcovaného králíka a dusíme do změknutí.
- 4Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Dochutíme, zakapeme citronovou šťávou, přecedíme a povaříme.
- 5K příloze podáváme houskový knedlík.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.