Králík s česnekem a majonézou
65 min.
Ingredience
- 1200gramůKráličí maso
- 10gramůSůl
- 60gramůČesnek
- 120gramůMajonéza
- 20gramůPažitka
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
313 mg
Cukr
342 mg
Postup přípravy
- 1Česnek prolisujeme a smícháme se solí. Polovinou česnekové směsi potřeme králíka, polovinu vmícháme do majonézy. Pažitku posekáme najemno a také vmícháme do majonézy. V pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme králíka, zakápneme citronovou šťávou, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.
- 2Králíka naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme ochucenou majonézou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.