Králík s houbami a fazolemi
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 250gramůRajčata
- 3lžíceOlej stolní
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceProvensálské koření
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 500gramůHouby čerstvé
- 1lžíceSolamyl
- 4lžíceVíno bílé
- 1200gramůKráličí maso
- 400gramůFazole bílé sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
27 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, oddělíme stehna a vykostíme hřbet.
- 2Vykostěné filety opečeme na 2 lžících oleje, vyjmeme, stehna opečeme, osolíme a opepříme. Přidáme česnek a nasekanou cibuli, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata, zalijeme vývarem a dusíme 45 minut.
- 3Očištěné houby opečeme na lžíci oleje, přidáme Solamyl (rozšlehaný ve víně), okapané fazole a vše krátce povaříme.
- 4Vložíme filety a zvolna dusíme ještě 5 minut. Podle chuti osolíme, maso naporcujeme a na talířích obložíme dušenými rajčaty a houbami s fazolemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.