Králík s houbami dušený na pivu
60 min.
Ingredience
- 800gramůKráličí maso
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 400gramůHouby čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceCitronová šťáva
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
38 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Králičí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na kostky.
- 2Maso osmažíme na másle, přidáme houby, cibuli a promícháme s moukou. Chvíli restujeme, poté přilijeme pivo, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Omáčku ochutíme citronovou šťávou, vmícháme smetanu, jemně posekanou petrželovou nať a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.