Králík s hruškami
85 min.
Ingredience
- 3500gramůKráličí maso
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 400mililitrůVíno růžové
- 6kusůTymián čerstvý
- 6kusůRozmarýn čerstvý
- 8kusůHrušky
- 4lžíceKompot brusinkový
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
36 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté králičí maso naporcujeme, osolíme, opepříme, porce krátce opečeme na másle.
- 2Vypečenou šťávu zalijeme vínem, přidáme snítky bylinek, vložíme maso a dusíme asi 45 minut, poté maso vyjmeme.
- 3Do omáčky přidáme brusinky, oloupané hrušky rozkrojíme na poloviny, zbavíme jádřinců a podusíme 5 - 10 minut.
- 4Porce králíka upravíme na talíře, podáváme s hruškami a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.