Králík s nádivkou
90 min.
Ingredience
- nádivka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 3kusyŽemle tuková
- 1kusCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 1500gramůKráličí maso
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
43 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
390 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytého králíka naporcujeme, vykostíme a maso nakrájíme na plátky. Osolíme a podusíme na lžíci másla se slaninou a nasekanou cibulí.
- 2Na nádivku utřeme vejce s máslem, přidáme v mléce navlhčené žemle, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše promícháme.
- 3Poloměkké maso vložíme do pekáče, navrstvíme na něj nádivku, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéci do vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.