Králík s uzeným masem

75 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králičí maso omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a uzené maso na malé hranolky, česnek prolisujeme.
  • 2
    Králíka prošpikujeme slaninou a uzeným masem, zbytek slaniny a masa dáme zatím stranou. Králíka vložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přisypeme cibuli, česnek, osolíme, opepříme, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Přidáme zbytek slaniny a uzeného masa, mouku rozmíchanou v trošce vody, vrátíme do trouby a dopečeme. Podléváme podle potřeby.
  • 3
    Králíka naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.