Králík s uzeným masem
75 min.
Ingredience
- 1000gramůKráličí maso
- 200gramůVepřová uzená plec
- 100gramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 6stroužkůČesnek
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králičí maso omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a uzené maso na malé hranolky, česnek prolisujeme.
- 2Králíka prošpikujeme slaninou a uzeným masem, zbytek slaniny a masa dáme zatím stranou. Králíka vložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přisypeme cibuli, česnek, osolíme, opepříme, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Přidáme zbytek slaniny a uzeného masa, mouku rozmíchanou v trošce vody, vrátíme do trouby a dopečeme. Podléváme podle potřeby.
- 3Králíka naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.