Králík se šafránem a rozinkami
70 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1špetkaŠafrán
- 1200gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 8lžicOlej olivový
- 250mililitrůVíno bílé
- 6stroužkůČesnek
- 4kusyBobkový list
- 25gramůHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého králíka naporcujeme, osušíme a potřeme solí a cayenským pepřem.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. V pekáči rozpálíme olej a králičí maso na něm po všech stranách opečeme. Porce vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Oloupaný, na plátky nakrájený česnek spolu s kolečky cibule přidáme do pekáče a na výpeku krátce osmažíme. Vložíme zpět porce králíka a pokryjeme je polovinou opečené cibule. Přilijeme víno rozmíchané se šafránem. K masu přidáme rozinky a bobkové listy. Vše dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.