Králík se smetanovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 1000mililitrůVoda pitná
- 50gramůSádlo škvařené
- 50gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůNové koření celé
- 3gramyBobkový list
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůBrambory vařené
- 1kilogramKrálík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
41 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme králíka, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kuličky nového koření, bobkový list, přivedeme k varu a vaříme aspoň hodinu. Vývar scedíme, králičí maso obereme a posekáme najemno nebo umeleme. Vrátíme maso do vývaru, přivedeme k varu, ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme do omáčky. Promícháme a povaříme.
- 2Mezitím si v pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme do omáčky. Provaříme, podle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
- 3Teplou omáčku s masem podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.