Králík se sušenými švestkami a slaninou

75 min.
Belgie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
36 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranč omyjeme, osušíme, odřízneme kousek kůry, vymačkáme šťávu a smícháme ji s pálenkou, vodou i kůrou. Do této směsi namočíme švestky a necháme cca 4 hodiny luhovat.
  • 2
    Králíka naporcujeme na 8 částí, osolíme a opepříme. Ze slaniny odstraníme kůži i chrupavky a nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli a mrkev rozkrájíme.
  • 3
    V hrnci rozpálíme olej s máslem, maso postupně orestujeme. Poté je vyjmeme, v hrnci osmahneme slaninu, přidáme cibuli a mrkev. Po chvíli zalijeme vínem, vložíme bobkový list, jalovec a hřebíček. Vrátíme zpět maso a vše podusíme zakryté na mírném ohni cca 25 min. Do kastrolu přidáme švestky i s tekutinou, společně dusíme dalších 20 minut. Maso vyjmeme, uchováme teplé. Do omáčky vmícháme smetanu i hořčici, zprudka povaříme cca 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem, vrátíme zpět maso, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.