Králík se zelím
120 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 250gramůRajčata
- 200gramůPaprika červená
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůStrouhanka
- 600gramůBrambory vařené
- 1000gramůKrálík
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Králíka omyjeme, naporcujeme, cibuli rozkrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na nudličky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabší proužky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rajčata, papriky, zelí, osolíme, podusíme pár minut a odstavíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, posypeme strouhankou, přiložíme porce králíka, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do měkka, občas podléváme a porce masa přeléváme vypečenou šťávou.
- 3Porce králíka upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a obložíme zelnou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.