Králík se zelím

120 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka omyjeme, naporcujeme, cibuli rozkrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na nudličky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabší proužky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rajčata, papriky, zelí, osolíme, podusíme pár minut a odstavíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, posypeme strouhankou, přiložíme porce králíka, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do měkka, občas podléváme a porce masa přeléváme vypečenou šťávou.
  • 3
    Porce králíka upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a obložíme zelnou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.