Králík v citronové marinádě
70 min.
Ingredience
- 3kusyCitrony
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
- 1200gramůKrálík
- 2špetkyZázvor mletý
- 1kostkaMasox
- 50gramůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 mg
Postup přípravy
- 1Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
- 2Ve 250 ml vody rozvaříme kostku Masoxu, jeden citron nakrájíme na plátky, ze dvou dalších citronů vymačkáme šťávu.
- 3Porce králíka vložíme do marinády, namíchané ze šťávy dvou citronů a 20 gramů oleje. Pod fólií vložíme do chladničky a občas je v marinádě obrátíme.
- 4Po dvou hodinách v hlubším rendlíku na zbylém oleji orestujeme okapané porce králíka ze všech stran. Následně je posypeme šafránem, přilijeme marinádu a 250 ml vývaru z Masoxu. Pod poklicí maso dusíme. Když je téměř měkké, odstavíme rendlík z ohně a vmícháme citron, nakrájený na drobné plátky.
- 5Králíka vložíme do předehřáté mísy, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.