Králík v citronové marinádě

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
  • 2
    Ve 250 ml vody rozvaříme kostku Masoxu, jeden citron nakrájíme na plátky, ze dvou dalších citronů vymačkáme šťávu.
  • 3
    Porce králíka vložíme do marinády, namíchané ze šťávy dvou citronů a 20 gramů oleje. Pod fólií vložíme do chladničky a občas je v marinádě obrátíme.
  • 4
    Po dvou hodinách v hlubším rendlíku na zbylém oleji orestujeme okapané porce králíka ze všech stran. Následně je posypeme šafránem, přilijeme marinádu a 250 ml vývaru z Masoxu. Pod poklicí maso dusíme. Když je téměř měkké, odstavíme rendlík z ohně a vmícháme citron, nakrájený na drobné plátky.
  • 5
    Králíka vložíme do předehřáté mísy, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.