Králík v šouletu
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 1kilogramKráličí maso
- 0,25kilogramHrách loupaný
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSádlo škvařené
- 0,25kilogramJečné kroupy
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
17 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
886 mg
Postup přípravy
- 1Hrách přes noc namočíme a uvaříme.
- 2Kroupy opereme a také uvaříme, přidáme sádlo a sůl. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na másle a opečeme porce králíka, osolíme, podlijeme, přidáme na hrubo pokrájený česnek, koření a dusíme doměkka.
- 3Do zapékací nádoby, vymazané tukem dáme vrstvu krup smíchaných s hrachem, pokapeme výpekem z králíka, položíme porce masa a další vrstvu šouletu.
- 4Vše zakapeme výpekem a pečeme dočervena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.