Králík vařený se smetanou
110 min.
Ingredience
- 1kilogramKrálík
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 50gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4gramyNové koření celé
- 4gramyBobkový list
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůSmetana zakysaná 14%
- 5mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
36 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
658 mg
Postup přípravy
- 1Králičí předek i s drůbky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu. Králíka vyjmeme, obereme maso a nakrájíme na kostičky.
- 2Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, celer na nudličky.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zeleninu a orestujeme. Zasypeme polovinou mouky, orestujeme a zalijeme vývarem z králíka. Povaříme a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem rovnou v hrnci. Ve smetaně rozmícháme druhou polovinu mouky a přilijeme do omáčky. Ochutíme novým kořením, bobkovým listem. Povaříme 20 minut, přidáme králičí maso, prohřejeme a odstavíme. Dochutíme solí, pepřem a octem. Nové koření s bobkovým listem vyndáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.