Králík vařený se smetanou

110 min.
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
36 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
658 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králičí předek i s drůbky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu. Králíka vyjmeme, obereme maso a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, celer na nudličky.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zeleninu a orestujeme. Zasypeme polovinou mouky, orestujeme a zalijeme vývarem z králíka. Povaříme a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem rovnou v hrnci. Ve smetaně rozmícháme druhou polovinu mouky a přilijeme do omáčky. Ochutíme novým kořením, bobkovým listem. Povaříme 20 minut, přidáme králičí maso, prohřejeme a odstavíme. Dochutíme solí, pepřem a octem. Nové koření s bobkovým listem vyndáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.