Královecké klopsy
40 min.

Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
- 400gramůMaso mleté - mix
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKapary sterilované
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusŽemle tuková
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso ochutíme solí a kořením, smícháme s namočenou žemlí, vejcem, nasekanou cibulí a petrželí. Pokud je směs řídká, přidáme mouku.
- 2Ze směsi vytvarujeme 6 kuliček a uvaříme ve vodě.
- 3Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a vymícháme jíšku. Za stálého míchání přilijeme 1/2 l vývaru a 10 minut povaříme.
- 4Přidáme smetanu, sůl a pepř. Do omáčky dáme klopsy a kapary, necháme asi 3 minuty povařit. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.