Královecké marinované řízky
25 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 5lžicOlej slunečnicový
- marináda
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 3lžíceKečup
- 0,5lžíceOlej olivový
- 5kusůVejce slepičí
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
331 mg
Cukr
638 mg
Postup přípravy
- 1Ve větší míse rozšleháme vajíčka, přidáme k nim černý pepř, majoránku, prolisovaný česnek, pálivou papriku, chilli, worcestrovou omáčku, ostrý kečup a olivový olej. Směs - marinádu dobře promícháme.
- 2Do druhé mísy nasypeme maizenu.
- 3Omyjeme a osušíme 4 plátky z vepřové kýty, osolíme a opepříme je z každé strany a obalíme v maizeně. Pak řízky ponoříme do marinády a necháme je 1 hodinu marinovat.
- 4V pánvi rozpálíme olej a řízky z každé strany restujeme dozlatova. Podáváme je s přílohami podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.