Královské brambory

110 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
260 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a necháme 40 minut vařit v osolené vodě.
  • 2
    Poté slijeme, brambory rozmačkáme a dáme na 30 minut péct při teplotě 120°C.
  • 3
    Pečené brambory rozmixujeme na pyré, do kterého přidáme máslo, sůl, pepř a muškátový oříšek.
  • 4
    Necháme vařit na mírném ohni, vmícháme vejce a žloutky.
  • 5
    Těstem naplníme zdobící sáček s vroubkovaným nástavce. Tvarujeme formy dle vlastní fantazie.
  • 6
    Tvary pečeme při 180°C 20 minut na plechu vyloženém papírem na pečení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.