Královský špíz

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
68 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme studené omáčky.
  • 2
    Česnekovou - smícháme polovinu majonézy, jogurt, prolisovaný česnek, nastrouhanou okurku, sůl a pepř. Dáme vychladit.
  • 3
    Americkou - smícháme druhou polovinu majonézy, kečup, sůl a pepř. I ten dáme vychladit.
  • 4
    Naklepeme maso, osolíme a opepříme. Očistíme cubuli, papriku a obojí nakrájíme na větší kusy.
  • 5
    Na jehlu navlékáme střídavě maso, cibuli, papriku a slaninu.
  • 6
    Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Pak oheň stáhneme a maso opékáme dalších 10-15 minut.
  • 7
    Nakonec ještě okořeníme čerstvě umletým pepřem.
  • 8
    Špízy servírujeme s přílohou a vychlazenými omáčkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.