Královský špíz
50 min.
Ingredience
- Omačka 1
- 5lžicMajonéza
- 5lžicJogurt bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusOkurka salátová
- Omáčka 2
- 1špetkaSůl
- 3lžíceKečup
- 5lžicMajonéza
- 1špetkaPepř černý celý
- 250gramůVepřová panenka
- 250gramůHovězí svíčková
- 2kusyPaprika červená
- 200gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř červený celý
- 5lžicOlej rostlinný
- 2kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
68 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme studené omáčky.
- 2Česnekovou - smícháme polovinu majonézy, jogurt, prolisovaný česnek, nastrouhanou okurku, sůl a pepř. Dáme vychladit.
- 3Americkou - smícháme druhou polovinu majonézy, kečup, sůl a pepř. I ten dáme vychladit.
- 4Naklepeme maso, osolíme a opepříme. Očistíme cubuli, papriku a obojí nakrájíme na větší kusy.
- 5Na jehlu navlékáme střídavě maso, cibuli, papriku a slaninu.
- 6Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Pak oheň stáhneme a maso opékáme dalších 10-15 minut.
- 7Nakonec ještě okořeníme čerstvě umletým pepřem.
- 8Špízy servírujeme s přílohou a vychlazenými omáčkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.