Kraple plněné zeleninou

40 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si nádivku: očistíme a omyjeme mrkev, cibuli, růžičkovou kapustu, zeleninu drobně pokrájíme. V rendlíku rozpustíme máslo (1 lžíce), přidáme zeleninu, 0.5 lžičky soli, pepř a pod poklicí za občasného promíchání zeleninu dusíme doměkka 10-15 minut. Poté ji zahustíme strouhankou, nastrouhaným sýrem a přimícháme žloutek.
  • 2
    Připravíme si nudlové těsto. Na vál dáme hladkou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a zamícháme vidličkou. Těsto pomocí rukou dobře uhněteme na tuhé, hladké těsto, zakryjeme ho a necháme chvilku odpočinout.
  • 3
    Poté ho rozválíme na co nejtenší placku. Na jednu polovinu naneseme lžičkou kopečky zeleninové nádivky, okolo nádivky těsto potřeme rozšlehaným bílkem, druhou stranu placky přetáhneme a přitiskneme. Formičkou (nebo sklenicí s ostrým okrajem) vykrájíme kolečka (uprostřed bude nádivka) a okraje k sobě přitiskneme.
  • 4
    Do hrnce s 2-3 litry s osolenou vodou postupně vkládáme "kraple" a pomalu je vaříme přibližně 5 minut.
  • 5
    Kraple podáváme horké, posypané nasucho opraženou strouhankou (4 lžíce) a polité rozpuštěným máslem (4 lžíce).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.