Kraple plněné zeleninou
40 min.
Ingredience
- 25gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 30gramůKapusta růžičková
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 3litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 6lžicStrouhanka
- 5lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si nádivku: očistíme a omyjeme mrkev, cibuli, růžičkovou kapustu, zeleninu drobně pokrájíme. V rendlíku rozpustíme máslo (1 lžíce), přidáme zeleninu, 0.5 lžičky soli, pepř a pod poklicí za občasného promíchání zeleninu dusíme doměkka 10-15 minut. Poté ji zahustíme strouhankou, nastrouhaným sýrem a přimícháme žloutek.
- 2Připravíme si nudlové těsto. Na vál dáme hladkou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a zamícháme vidličkou. Těsto pomocí rukou dobře uhněteme na tuhé, hladké těsto, zakryjeme ho a necháme chvilku odpočinout.
- 3Poté ho rozválíme na co nejtenší placku. Na jednu polovinu naneseme lžičkou kopečky zeleninové nádivky, okolo nádivky těsto potřeme rozšlehaným bílkem, druhou stranu placky přetáhneme a přitiskneme. Formičkou (nebo sklenicí s ostrým okrajem) vykrájíme kolečka (uprostřed bude nádivka) a okraje k sobě přitiskneme.
- 4Do hrnce s 2-3 litry s osolenou vodou postupně vkládáme "kraple" a pomalu je vaříme přibližně 5 minut.
- 5Kraple podáváme horké, posypané nasucho opraženou strouhankou (4 lžíce) a polité rozpuštěným máslem (4 lžíce).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.