Křehký rebarborový koláč
85 min.
Ingredience
- Obložení
- 1kilogramReveň (Rebarbora)
- 800gramůRýžová kaše
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 800gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 2lžičkyCitronová kůra
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 1lžíceSolamyl
- 1baleníŽelé dortové
- Těsto
- 150gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
18Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Vypracujeme soudržné těsto z mouky, másla, cukru, špetky soli a vejce. Zabalené do fólie necháme vychladit cca 30min v lednici.
- 2Troubu předehřejeme na 200C.
- 3Z těsta vyválíme na vymazaném plechu plát, okraje zvýšíme.
- 4Rebarboru očistíme, omyjeme, stáhneme vlákna a nakrájíme ji na kousky. Vložíme do 100ml vody, přidáme 50g cukru a zakrytou cca 3min podusíme doměkka.
- 5Žloutky utřeme s tvarohem, rýžovou kaší, citronou kůrou a šťávou, zbytkem cukru a škrobovou moučkou. Poté do hmoty vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Směs rozprostřeme na koláč a pečeme cca 30min.
- 6Rebarboru scedíme přes síto, šťávu zachytíme, dužinu navrstvíme na koláč.
- 7Šťávu doplníme vodou na 250ml. Želé připravíme podle návodu s rebarborovou šťávou. Zalijeme koláč a želé necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 6. 2016
Křehký rebarborový koláč
Těsto se drolí,hrůza,musela jsem nastavit máslem,aby se těsto dalo vyválet.Nedoporučuji Jana