Křehký rebarborový koláč

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
18

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vypracujeme soudržné těsto z mouky, másla, cukru, špetky soli a vejce. Zabalené do fólie necháme vychladit cca 30min v lednici.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 3
    Z těsta vyválíme na vymazaném plechu plát, okraje zvýšíme.
  • 4
    Rebarboru očistíme, omyjeme, stáhneme vlákna a nakrájíme ji na kousky. Vložíme do 100ml vody, přidáme 50g cukru a zakrytou cca 3min podusíme doměkka.
  • 5
    Žloutky utřeme s tvarohem, rýžovou kaší, citronou kůrou a šťávou, zbytkem cukru a škrobovou moučkou. Poté do hmoty vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Směs rozprostřeme na koláč a pečeme cca 30min.
  • 6
    Rebarboru scedíme přes síto, šťávu zachytíme, dužinu navrstvíme na koláč.
  • 7
    Šťávu doplníme vodou na 250ml. Želé připravíme podle návodu s rebarborovou šťávou. Zalijeme koláč a želé necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 6. 2016
Křehký rebarborový koláč
Těsto se drolí,hrůza,musela jsem nastavit máslem,aby se těsto dalo vyválet.Nedoporučuji Jana