Křehký závin s tvarohem a jablíčky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli, přidáme do ní vejce, cukr, vlahé rozpuštěné máslo, lžíci octa, vše promícháme a za stálého míchání přidáme podle potřeby vlahé mléko. Znovu těsto promícháme a pak rukami na pomoučeném vále vypracujeme těsto. Mělo by být hladké a vláčné. Těsto zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ho chvíli odpočinout. Plech si vyložíme pečícím papírem. Troubu si zapneme na 180°C.
  • 2
    Mezitím omyjeme a osušíme jablka, nastrouháme je do mísy, pokapeme je citrónovou šťávou a promícháme. Hrozinky promyjeme v sítku a necháme je odkapat. Tvaroh v misce promícháme se žloutkem, cukrem, vanilkovým cukrem a smetanou.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme plát ve tvaru obdélníku o síle 5-6mm. Na obě placky rozložíme jablka, hrozinky, posypeme je mletou skořici a cukrem. Na vrstvu jablek rozetřeme tvaroh, ten posypeme vlašskými ořechy. Každé těsto zabalíme do tvaru závinu tak, že nejdříve přehneme dovnitř na náplň okraje těsta (2-3cm), pak těsto 2x přehneme přes sebe. Záviny potřeme rozšlehaným bílkem a opatrně je přeneseme na připravený plech.
  • 4
    Záviny pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 20-25 minut. Záviny krájíme a podáváme až po vychlazení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.