Krém na kari
7 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 800mililitrůRýžová kaše
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůBujón slepičí
- 2lžičkyKari koření
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme kari koření a krátce mícháme, než se máslo obarví. Přilijeme 50 ml smetany, bujón a 1 minutu povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Tuto omáčku vmícháme do rýžové kaše, ohřejeme a podáváme se smetanou zvlášť.
- 2Každý strávník si nabere lžící smetanu a na talíři ji vmíchá do krému.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.